Logo

Escrits del 30/12/2012

Vols un feliç any nou? Llavors: fixa’t i observa el següent

Fixa’t… que un nen que es dorm en els teus braços et dóna una de les sensacions de més pau al món.

Fixa’t… que la millor escola del món està als peus d’un ancià.

Fixa’t… que quan estàs enamorat, es nota. O no? No es pot dissimular.

Fixa’t… que quan una sola persona et diu: “Has fet grandiós el meu dia”, et fa grandiós el dia a tu.

Fixa’t… que ser gentil és més important que tenir raó.

Fixa’t… que mai has de rebutjar un regal que et dóna un nen.

Fixa’t… que sempre podràs resar per algú quan no tinguis la força per ajudar-lo d’alguna altra manera.

Observa… que no importa quant de seriós la teva vida t’exigeix ser, tots necessitem un amic veritable per relaxar-nos i esplaiar-nos.

Fixa’t… que de vegades tot el que una persona necessita és una mà que sostingui la seva, i un cor que comprengui.

Observa… que totes aquestes petites coses que succeixen diàriament són les que fan que la vida sigui tan espectacular.

Fixa’t… que sota la dura cuirassa de tots, hi ha una persona que vol ser apreciada i estimada.
Observa… que el Senyor no ho va fer tot en un dia. Què et fa pensar que tu sí podràs?

Fixa’t… que la realitat per desagradable que sigui, no es canvia ignorant-la, ni tapant-se els ulls, sinó afrontant-la i plantant-li cara.

Observa… que quan planeges venjar-te d’algú, només li estàs permetent a aquesta persona que et segueixi ferint.

Fixa’t… que la manera més fàcil perquè tu creixis com a persona és envoltar-te de persones més intel.ligents, però més senzilles i humils que tu.

Observa… que un somriure és una forma molt senzilla de millorar la teva aparença, però guarda’t sempre de somriure per aparentar.

Fixa’t… que totes les persones a les quals coneixes mereixen ser saludades amb un somriure, encara que no siguis correspost.

Observa… que no hi ha gens més dolç que dormir amb el teu bebé i sentir el seu suau alè a les teves galtes.

Fixa’t… que ningú és perfecte fins que t’enamores d’ell. Qui va dir que l’amor no fa miracles?
Observa… que la vida és dura, però que tu ets més fort. Per tant no t’acovardis i més si ets cristià.

Fixa’t… que mai es perden les oportunitats, perquè algú aprofitarà les que tu deixes passar. Per tant no t’adormis en els llorers.

Observa… que una persona ha d’expressar-se amb paraules suaus i dolces, perquè és possible que demà se les hagi d’empassar.

Fixa’t… que no pots triar com et sents, però sí pots triar què fer sobre aquest tema.
Observa… que quan el teu nét nounat s’aferra al teu dit menovell amb el seu petit puny, t’agarra per a tota la vida.

Fixa’t… que és millor donar consells només en dues circumstàncies: quan t’ho demanin i quan és una situació de vida o mort.

Observa… que la vida és com un rotllo de paper. A mesura que s’apropa al final del rotllo, més rapidament succeixen les coses.

Fixa’t… que com menys temps tinguis, fas més coses.

Observa… que quan allotjes amargor, la felicitat atracarà en un altre lloc.

Fixa’t… que els diners no compren amir ni felicitat, només la lloguen per poc temps i de forma enganyosa.

Observa… que l’amor i no el temps, sana totes les ferides; perquè el veritable amor és etern i el temps passatger.

Fixa’t… que tots volem viure en el cim de la muntanya, però tota la felicitat i creixement succeeixen mentre estàs pujant la muntanya.

Observa… que hauríem d’estar contents quan Déu no ens dóna tot el que demanem, perquè per a la nostra salvació ens dóna tot el que necessitem, encara que no ho vegem.

Feliç Any, amics estimats de Déu!

T’atreveixes a viure el Nadal? Llavors…

Aprendràs la diferència entre donar la mà i socórrer un ànima, entre una llàgrima de cocodril i una llàgrima d’amor, entre llàstima i compassió, entre festa i alegria.

Aprendràs que estimar no significa posseir, que la voluntat sense lliurament no val gens i que companyia no sempre significa seguretat, sinó aventura.

Començaràs a aprendre que els petons no són contractes, ni regals, ni promeses, ni compliments…sinó amor.

Començaràs a acceptar les teves derrotes amb el cap alçat i la mirada enfront, amb la gràcia d’un nen i no amb la tristesa d’un adult. Llavors estaràs en el bon camí per madurar.

Aprendràs a construir avui tots els teus camins, perquè el terreny de demà és incert per als projectes i el futur té el costum de caure en el buit.

Després d’un temps aprendràs que el sol crema si t’exposes massa… i que l’ombra d’un amic guareix moltes cremades, alleuja moltes amargors i dóna molt de consol.

Acceptaràs, fins i tot, que les persones bones podrien ferir-te alguna vegada i necessitaràs perdonar-les…

Aprendràs que comptar amb l’Amic pot alleujar els dolors de l’ànima… i fins a fer créixer gessamins en el jardí del teu cor.

Descobriràs que porta anys construir confiança i amb prou feines uns segons destruir-la, i que tu també podràs fer coses de les quals et penediràs la resta de la vida.

Aprendràs que la veritable amistat continua creixent malgrat les distàncies, i que no importa que és el que tens, sinó a qui tens en la vida, i que moltes vegades un amic de debó és la teva veritable família.

Aprendràs que l’amistat com la fe, es demostra amb le obres i el temps. I si és veritable, l’amistat, és eterna.

T’adonaràs que pots passar bons moments amb el teu millor amic fent qualsevol cosa o simplement res, només pel plaer de gaudir de la seva companyia.

Descobriràs que moltes vegades prens a la lleugera a les persones que més t’importen i per això, sempre hem de dir a aquestes persones que les estimem, perquè mai no estarem segurs de quan serà l’última vegada que les vegem.

Aprendràs que les circumstàncies i l’ambient que ens envolten tenen influència sobre nosaltres, però nosaltres som els únics responsables del que fem.

Començaràs a aprendre que no ens hem de comparar amb els altres, excepte quan vulguem imitar-los per millorar, però mai per competir.

Descobriràs que porta molt temps arribar a ser la persona que vols ser, i que el temps és curt. Aprofita-ho doncs, no ho malbaratis.

Aprendràs que no importa a on vas arribar, sinó a on et dirigeixes i, si has perdut el rumb, tens a Crist que t’acompanya i et guia, encara que moltes vegades et porti per camins insospitats.

Aprendràs que si no controles els teus actes, ells et controlaran, i que ser flexible no significa ser feble o no tenir personalitat, perquè no importa com de delicada i fràgil sigui una situació: sempre existeixen dos costats.

Aprendràs que herois són les persones responsables i coherents, perseverants i fidels, que van fer el que era necessari, enfrontants les conseqüències…

Aprendràs que la paciència requereix molta pràctica i molt d’amor, molt de temps i molt de perdó i si no, que li preguntin a Crist.

Descobriràs que el camí de la fe de vegades és incomprensible, però Déu sempre posa algú al teu costat, perquè no vagis sol pel camí.

T’adonaràs que madurar té més que veure amb el que has après de les experiències, que amb els anys viscuts.

Aprendràs que quan sents ràbia, tens dret a tenir-la, però, això no et dóna el dret de ser cruel.

Descobriràs que només perquè algú no t’estima de la forma que vols, no significa que no t’estimi, perquè hi ha persones que ens estimen, però que no saben com demostrar-ho…

Aprendràs que no sempre és suficient ser perdonat per algú, algunes vegades hauràs d’aprendre a perdonar-te a tu mateix.

Aprendràs que amb la mateixa severitat amb la qual jutges, també seràs jutjat i, en algun moment, condemnat.

Aprendràs que no importa en quants trossos es va partir el teu cor, el món no es deté perquè l’arreglis. Així que aixeca’t i continua.

Aprendràs que el temps no és alguna cosa que pugui tornar enrera, per tant, has de conrear el teu propi jardí i decorar la teva ànima, en comptes d’esperar que algú et porti flors.

Llavors i només llavors, sabràs realment el que pots suportar; t’adonaràs del fort que ets i podràs anar molt més lluny del que pensaves quan creies que no es podia més. És que la vida, realment val la pena quan tens el valor d’enfrontar-la, si segueixes al que neix a Betlem!!! BON NADAL!