Logo

Escrits del 30/06/2013

Al final…, es tracta només d’estimar

Estima les persones amb els seus defectes i virtuts, no et prenguis el temps d’enumerar les seves qualitats i elaborar una intrigada trama per conèixer els altres.
Estic aprenent a estimar, a llegir entre línies, a escoltar amb els ulls i oïdes, a escoltar amb l’ànima i amb tots els sentits.
A escoltar el que diu el cor, quina cosa diuen les espatlles caigudes, els ulls, les mans inquietes, escoltar el missatge que s’amaga entre les paraules vanes, superficials; a descobrir l’angoixa disfressada, la inseguretat emmascarada, la solitud encoberta.
Les persones acostumen a estimar amb l’intenció de ser estimades, si això no és possible, descarten l’amor adreçat a algú en particular i el busquen en una altra persona, això els condueix a l’inestabilitat.
Estic aprenent a penetrar el somriure fingit, l’alegria simulada, la vanaglòria exagerada, a descobrir el dolor de cada cor a poc a poc, estic aprenent a perdonar, doncs l’amor perdona, lleva les rancúnies i guareix les ferides que l’incomprensió i l’insensibilitat fereixen.
L’amor no alimenta ressentiments amb pensaments dolorosos, no conrea ofenses amb llàstimes i autocommiseració, l’amor perdona, oblida, extingeix totes les escletxes de dolor en el cor.
Aprèn primer a conèixer l’amor cap a tot el que t’envolta i després aborda a l’amor del sentiment, perquè sigui l’amor de l’univers que et sostingui quan falli el del sentiment.
El cor d’un amic és un tresor aliè que està posat a la teva cura, no el maltractis ni el desgastis si no vols perdre’l. Si pots fer això com el millor dels teus dies, mai no necessitaràs provar-li a ningú el bon amic que pots ser. Ho sabran sempre.
A poc a poc, estic aprenent a perdonar, a descobrir el valor que es troba dins de cada vida, de totes les vides, valor soterrat pel rebuig, per la falta de comprensió, afecte i acceptació, per les experiències desagradables viscudes al llarg dels anys, estic aprenent a veure en les persones la seva ànima, i les possibilitats que Déu els va donar.
Estic aprenent, però què n’és de lent l’aprenentatge!, com és de difícil estimar, estimar com Crist va estimar! Encara ensopegant, errant, estic aprenent, aprenent a no veure solsament els meus propis dolors, interessos, ambicions i orgull, quan aquests m’impedeixen el benestar i la felicitat d’algú.

Què n’és de difícil estimar, però poc a poc estic aprenent!

No siguis tan seriós en la vida que acabis tancant un cercle al teu voltant asfixiant-te de serietat, perquè el dia busquis un somriure no el trobaràs.
Gaudeix de la teva família en harmonia i amor, la família és per estimar-la, no per negociar entre si.
Allà és on has de presentar-te sense armadures ni falses vestidures, doncs et coneixen tant com tu a ells. Estima’ls, simplement deixa’t estimar.
Les coses terrenals no són eternes, tot té un principi, un desenvolupament i un final, de tu depèn que el principi sigui ara, tinguis una vida per desenvolupar la història i finalitzis quan hagis fet tot el que tenies per fer. En cas contrari tot pot succeir en un dia, una feina, una història d’amor o una carrera.
Sigues bona persona, conreant el teu esperit i coneixent Déu, perquè et protegeixi en els moments difícils. Ell parla en el silenci de la teva ànima, no en les vidreres de la vida, ni amb altaveus electrònics, doncs en allò més simple hi ha la meravella esperant-te.
No negocïis el teu amor, però tampoc no el pedis en qui no vol rebre’l, doncs és un dany tant per a la persona a la qual obligues a estimar-te com per a tu que malbarates un tresor, molta gent espera els teus somriures, la teva companyonia i el teu amor.
Al final, com veus, es tracta solament d’estimar a l’estil de Crist.

El que t’acompanya de la terra al cel

Quan el camí es fa costa amunt, NO HO DEIXIS.
Quan les coses van malament -com de vegades passa-, NO ABANDONIS.
Quan no aconsegueixis resultats, i es sumen els problemes, NO ET RENDEIXIS.
Quan vulguis somriure i només puguis sospirar, NO CAIGUIS.
Quan la sort et sigui adversa, i no trobis forces per seguir, NO RENUNCIÏS.
Quan no trobis companys de lluita, NO T’APURIS.

Hi ha mans que sostenen les teves! Creu i sent en cada minut de la teva vida, deixa que la teva ànima “voli lliure” pels jardins bells de la confiança en alguna cosa superior que arriba on la nostra visió no pot arribar, però sí el nostre cor pot sentir.

La teva ànima desitja estar lliure per donar-te força i estímul. INTENTA SER LLIURE!

Tanca els ulls per uns minuts i deixa els teus pensaments volar per llocs d’amor. No podem canviar tothom, ni llevar tot el dolor de la terra, ni tenir ja resolts tots els nostres problemes, però podem a cada minut mirar amb ulls de l’amor a cada cosa. Si pensem que tot és passatger, mirarem amb afecte allò negatiu que t’encamina a l’elevació i perfecció, i després observarem amb felicitat el canvi del mal en bé, de tristeses en alegries. El que avui ens fa somriure van ser les coses que ens van fer plorar ahir. Les nostres faltes d’avui també són les alegries de demà.

Les persones s’en van,
els amors es perden en el temps,
els problemes es solucionen,
fins i tot el mateix sol es va cada nit
per renèixer a l’endemà…
no et quedis enmig del camí
perquè allà d’alt… ALGÚ T’ESPERA!

A Alexandre Magne li van preguntar per què al seu mestre Aristòtil li mostrava, pel que sembla, més estima i agraïment que al seu mateix pare, el rei Filip. Alexandre va contestar: “Perquè Filip, en donar-me la vida, em va fer baixar del cel a la terra, mentre que Aristòtil, en intruir-me em fa pujar de la terra al cel”.

A Crist el van acusar perquè sent home es feia igual a Déu. I és que essent Déu es va fer home per acompanyar-te de la terra al cel. I encara dubtes de fiar-te d’Ell i seguir-lo? Vinga va, quina millor companyia vols trobar? Que moltes vegades no ho entens? Jo tampoc. Però no prescindeixis de la seva companyia i el seu ensenyament, i no perdràs la senda que et portarà al cel!