Logo

En iniciar el meu servei pastoral a Rubí

Cap a finals de maig, el Sr. Bisbe em va proposar de venir a Rubí per a servir com a rector de les parròquies de la ciutat. Tot i que hi havia vingut diverses vegades, no coneixia la realitat de la població; tot just, recent arribat, n’estic prenent contacte i relacionant-me amb els fidels de les comunitats cristianes. Us agraeixo de tot cor el gest de molts de vosaltres de fer-vos propers durant el procés de canvi de Sant Quirze del Vallès -lloc d’on venia- a Rubí.

Fa vint-i-cinc anys que sóc capellà i abans de venir-hi havia servit l’Esglèsia com a vicari a Vilassar de Dalt, Capellades (durant el període capelladí em cuidava també de la Torre de Claramunt com a administrador parroquial), Corpus Christi de Barcelona (on vaig ser vicari de Mn. Jaume Medina, antic rector de la nostra parròquia i que molts de vosaltres coneixíeu) i Cerdanyola; després he estat rector de Sant Quirze durant quinze anys. També vaig fer dues estades de tres mesos cada una a Roma, per poder consultar biblioteques i poder enllestir la tesi doctoral. En tots aquests anys he procurat conjugar el més harmònicament possible dos aspectes de la meva vocació que considero molt importants: la vida pastoral -que ens fa participar del misteri del Crist bon Pastor- i la dedicació intel.lectual -la qual ens ajuda a aprofundir en el coneixement de Déu, tot i que mai no podrem abastar-lo, i en el seu amor-.

Em van animar molt a accedir a la petició del Sr. Bisbe, la figura i l’exemple del Dr. Guardiet, la beatificació del qual aviat tindrem el goig de celebrar a Tarragona, la seva caritat pastoral, el seu zel pel regne de Déu i el seu profund interés en què aquest Regne es fes present en el teixit social de les poblacions que van tenir la sort de gaudir de la seva acció pastoral i del seu exemple; entre les quals està Rubí, la més privilegiada de totes i que aviat veurà com el millor rector que ha tingut pujarà als altars. Realment m’impressiona que un dels meus antecessors hagi estat un home verament sant i màrtir de la fe. El Dr. Guardiet ha posat el llistó molt alt, però des del cel prega per nosaltres, ens ajuda i protegeix la parròquia que un dia li va estar encomanada. Demano a Déu que la persona del Dr. Josep Guardiet, el seu ensenyament i tot el seu treball siguin per a mi l’estrella que guiï la meva tasca pastoral a Rubí per al vostre servei en el creixement de la fe, l’esperança i l’amor.

Avisos i comunicacions

Vida Creixent: Dimarts 21, dilluns 27 i dimarts 28 de març a les 16:30.

Via Crucis: Tots els divendres de Quaresma, a les 19:00 a l’església.

Reunió de col·laboradors per Setmana Santa: Dissabte 25 de març a les 16:30 a la rectoria.

Conferència i vigília per la vida: Dissabte 25 de març, a les 18:00 xerrada sobre la família i la vida a càrrec de D. Fernando Melero, i després de la Missa, a les 20:30 vigília de pregària davant el Santíssim per torns (podeu inscriure-us a la sagristia).

Peregrinació a Terra Santa: Del 31 de juliol al 10 d’agost. Informació i inscripcions al despatx parroquial.