Logo

En iniciar el meu servei pastoral a Rubí

Cap a finals de maig, el Sr. Bisbe em va proposar de venir a Rubí per a servir com a rector de les parròquies de la ciutat. Tot i que hi havia vingut diverses vegades, no coneixia la realitat de la població; tot just, recent arribat, n’estic prenent contacte i relacionant-me amb els fidels de les comunitats cristianes. Us agraeixo de tot cor el gest de molts de vosaltres de fer-vos propers durant el procés de canvi de Sant Quirze del Vallès -lloc d’on venia- a Rubí.

Fa vint-i-cinc anys que sóc capellà i abans de venir-hi havia servit l’Esglèsia com a vicari a Vilassar de Dalt, Capellades (durant el període capelladí em cuidava també de la Torre de Claramunt com a administrador parroquial), Corpus Christi de Barcelona (on vaig ser vicari de Mn. Jaume Medina, antic rector de la nostra parròquia i que molts de vosaltres coneixíeu) i Cerdanyola; després he estat rector de Sant Quirze durant quinze anys. També vaig fer dues estades de tres mesos cada una a Roma, per poder consultar biblioteques i poder enllestir la tesi doctoral. En tots aquests anys he procurat conjugar el més harmònicament possible dos aspectes de la meva vocació que considero molt importants: la vida pastoral -que ens fa participar del misteri del Crist bon Pastor- i la dedicació intel.lectual -la qual ens ajuda a aprofundir en el coneixement de Déu, tot i que mai no podrem abastar-lo, i en el seu amor-.

Em van animar molt a accedir a la petició del Sr. Bisbe, la figura i l’exemple del Dr. Guardiet, la beatificació del qual aviat tindrem el goig de celebrar a Tarragona, la seva caritat pastoral, el seu zel pel regne de Déu i el seu profund interés en què aquest Regne es fes present en el teixit social de les poblacions que van tenir la sort de gaudir de la seva acció pastoral i del seu exemple; entre les quals està Rubí, la més privilegiada de totes i que aviat veurà com el millor rector que ha tingut pujarà als altars. Realment m’impressiona que un dels meus antecessors hagi estat un home verament sant i màrtir de la fe. El Dr. Guardiet ha posat el llistó molt alt, però des del cel prega per nosaltres, ens ajuda i protegeix la parròquia que un dia li va estar encomanada. Demano a Déu que la persona del Dr. Josep Guardiet, el seu ensenyament i tot el seu treball siguin per a mi l’estrella que guiï la meva tasca pastoral a Rubí per al vostre servei en el creixement de la fe, l’esperança i l’amor.

Avisos i comunicacions

Vida Creixent: reunions: dilluns, 24 i dimarts, 25 d’abril, a les 16:30.

Convivència de Confirmació: els grups de confirmació de l’arxiprestat de Rubí realitzaran el dissabte 29 d’abril una jornada de convivència i recés a la casa de la Sagrada Família de Rubí.

Re-live Concert: el diumenge 30 d’abril, concert al Santuari de la Verge de Schoenstatt (Valldoreix). A les 18:30 es celebra la Missa, i a les 19:30 comença el concert. El preu es de 5€. Contactar amb Mn. Santi.

Romeria a Montserrat: els propers 28, 29, 30 y 1, la Parròquia realitza la Romeria anual a Montserrat instituïda pel Beat Josep Guardiet. Preguem pels fruits espirituals de la Romeria.

Solemnitat de Ntra. Sra. de Montserrat 27 de abril: a les 8:45, Laudes; a les 9:00, celebració de la Missa, i a les 12:30 celebra la Missa el bisbe auxiliar Mons. Salvador pels alumnes de l’escola Montserrat en la festa patronal de la nostra escola parroquial-diocesana.

Pelegrinatge Terra Santa: Us podeu anar inscrivint al despatx parroquial.