Logo

L’Esperit de Déu habita en nosaltres i som testimonis del seu amor

Alegoría del Espíritu Santo en la Basílica de San Pedro, El Vaticano (Bernini)

L’Esperit de Déu habita en nosaltres i en la nostra comunitat. Habita en nosaltres perquè Jesucrist ens l’ha enviat. El Fill de Déu s’ha fet home perquè nosaltres arribéssim a ser fills de Déu, i aquesta transformació essencial de la nostra existència esdevé realitat gràcies a la donació de l’Esperit Sant, el qual duu a plenitud l’obra del Crist. En la celebració de l’Eucaristia, l’Esperit Sant actua a través de la Paraula inspirada que proclamem i, per la seva acció, el mateix Crist es fa present amb el seu cos i la seva sang en el pa i el vi que portem a l’altar. Després, l’Esperit ens impulsa a la missió per proclamar l’obra de Déu enmig del món. No es pot concebre la vida cristiana sense la presència i l’acció de l’Esperit Sant; encara que molts l’ignorin, Ell és per tot arreu. Els peixos no veuen l’aigua, tanmateix aquesta els envolta per tot arreu i fa possible la seva vida.

Jesucrist ens ha enviat l’Esperit Sant perquè fos el nostre Defensor i el nostre Mestre interior, Aquell que ens guia cap a la veritat sencera; per això, ¡tant de bo que avui sentíssim la seva veu i no endurim els nostres cors! Acollim aquest gran do que ens fa el Senyor, ja que Ell vol viure per sempre entre nosaltres, en el nostre cor, en la intimitat d’una comunió profunda i veritable; deixem-nos guiar i transformar per Ell, escoltant atentament el que ens diu i ens suggereix. Quan tinguem un pensament que creiem inspirat, ¿com sabrem que ve realment de l’Esperit Sant? Contrastem llavors aquest pensament amb la Paraula de Déu, la Paraula que Ell va inspirar als profetes i evangelistes i que se’ns ha comunicat plenament en Jesucrist, i mirem si està en consonància amb allò que la Paraula ens ensenya; aquest serà un criteri segur, puix que l’Esperit Sant ens fa recordar i aprofundir el que Jesucrist ens ha dit i ensenyat.

Il·luminats per l’Esperit Sant, plens d’Ell i impulsats per la força del seu amor, ens convertirem en testimonis de l’Evangeli, tal com va succeir amb els apòstols i els primers deixebles: ¡Quin contrast tan gran entre la por i l’angoixa que van experimentar en la Passió de Jesús i la fortalesa i l’entusiasme que van tenir a partir del dia de Pentecosta! ¿Què havia succeït que expliqués aquest canvi? Doncs que havien rebut el do i la força de l’Esperit, i a partir d’aquell moment van descobrir que tota la seva vida era a les mans de Déu i que era Jesucrist qui els sostenia.

Avisos i comunicacions

Vida Creixent: reunions: dilluns, 24 i dimarts, 25 d’abril, a les 16:30.

Convivència de Confirmació: els grups de confirmació de l’arxiprestat de Rubí realitzaran el dissabte 29 d’abril una jornada de convivència i recés a la casa de la Sagrada Família de Rubí.

Re-live Concert: el diumenge 30 d’abril, concert al Santuari de la Verge de Schoenstatt (Valldoreix). A les 18:30 es celebra la Missa, i a les 19:30 comença el concert. El preu es de 5€. Contactar amb Mn. Santi.

Romeria a Montserrat: els propers 28, 29, 30 y 1, la Parròquia realitza la Romeria anual a Montserrat instituïda pel Beat Josep Guardiet. Preguem pels fruits espirituals de la Romeria.

Solemnitat de Ntra. Sra. de Montserrat 27 de abril: a les 8:45, Laudes; a les 9:00, celebració de la Missa, i a les 12:30 celebra la Missa el bisbe auxiliar Mons. Salvador pels alumnes de l’escola Montserrat en la festa patronal de la nostra escola parroquial-diocesana.

Pelegrinatge Terra Santa: Us podeu anar inscrivint al despatx parroquial.